"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авіакомпанії США втратили 150 мільйонів через морози

Вівторок, 4 лютого 2014, 11:07

Американські компанії позбулися 150 млн доларів у вигляді втраченого прибутку в січні 2014 року.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на Bloomberg.

За даними агентства, яке посилається на дослідження компанії masFlight (займається моніторингом і аналітикою даних по індустрії авіаперевезень в США), в перший місяць 2014 було скасовано понад 49 тис авіарейсів - у чотири рази більше, ніж в 2013 році. При цьому близько 300 тис авіарейсів були перенесені за часом.

З проблемами, викликаними нельотну погодою, зіткнулися близько 30 млн пасажирів. За оцінками masFlight, в цілому вони були змушені витратити понад 2,5 млрд доларів на готелі, а також на харчування - сніданки/обіди/вечері.

Реклама:

За оцінками FlightAware, ще однієї аналітичної компанії, чиї дані наводить Bloomberg, станом на початок лютого більше 1,5 тис рейсів як і раніше скасовані.

Найбільш сильно постраждали регіональні компанії: внаслідок нельотної погоди вони в цілому скасували 32 тис рейсів. Це більше, ніж авіакомпаніям довелося скасувати наприкінці жовтня - початку листопада 2012 року, коли на північно-східне узбережжя Північної Америки обрушився ураган "Сенді", найбільший з усіх, формування яких в сучасній історії було зафіксовано в Атлантичному океані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!