Долар втрачає позиції до товарних валют

Вівторок, 4 лютого 2014, 09:41

На тлі падіння фондових ринків по всьому світу на валютному ринку виділяється ослаблення долара, причому не до основних валют розвинених країн, а до товарних валют.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Так, після рішення Резервного банку Австралії зберегти ставку на колишньому рівні, а також змінити тональність висловлювань з "голубиної" на більш "яструбину", долар Австралії буквально злетів до американського відразу на 1,5% і зараз торгується поблизу позначки 0,888.

Зростає до "американця" і ще один долар - канадський, додає майже 0,5% і торгується на позначці 1,1067.

Реклама:

Новозеландський долар росте до долара США також на 0,45%. А от російський рубль поки свою силу не показує, хоча також відноситься до валют товарної секції. Хоча варто зазначити, що частина втрат, які він поніс з відкриття, вже відіграні.

Разом з тим, сьогодні рубль оновив мінімуми року, правда тільки до долара. У парі з євро мінімальні позначки залишилися недосяжні.

Однією з причин слабкості рубля на тлі інших товарних валют можна назвати політику ЦБ, який до цих пір зберігає межі коридору, що в свою чергу є певним сигналом для спекулянтів, і вони досить комфортно почуваються у межах заданих меж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!