Україна в січні виплатила за держборгом 7,87 мільярда

Понеділок, 3 лютого 2014, 19:50

Україна в січні 2014 року виплатила в рахунок обслуговування держборгу 3,05 млрд гривень, а в рахунок погашення - 4,82 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної казначейської служби.

"Погашення державного боргу та сплата відсотків у 2014 році здійснюється вчасно згідно з графіком Міністерства фінансів ", - зазначає Держказначейство.

Воно уточнює, що виплати в рахунок обслуговування держборгу виявилися близькими до тимчасового помісячного розпису асигнувань держбюджету на січень, згідно з яким вони планувалися в обсязі 3,13 млрд гривень.

Реклама:

Водночас на погашення держборгу цей розпис передбачав значно більшу суму - 6,03 млрд гривень, проте Держказначейство не пояснює причин розбіжності.

За його даними, у рахунок обслуговування зовнішнього боргу в січні було сплачено 0,99 млрд гривень, у рахунок погашення - 0,3 млрд гривень.

Ці дані не враховують платежів за гарантованим держборгом, наприклад, Нацбанку перед Міжнародним валютним фондом.

Згідно з даними МВФ, Україна мала перерахувати йому 30 січня 646 млн доларів, що за офіційним курсом НБУ (7,993 грн/$1) відповідає 5,16 млрд гривень.

Мінфін у січні на первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучив 3,65 млрд гривень і 200 млн доларів (1,6 млрд гривень за поточним курсом).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!