"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" підрахував, що "Нафтогаз" йому заборгував 3,3 мільярда доларів

Понеділок, 3 лютого 2014, 16:33

Борг НАК "Нафтогаз України" перед ВАТ "Газпром" за поставлений в 2013 році газ становить 2,634 млрд доларів.

Такі дані повідомили ZN.UA у прес-службі "Газпрому" у понеділок, 3 лютого.

Крім того, за попередніми даними, в січні нинішнього 2014 року "Газпром" поставив "Нафтогазу" 2,452 млрд куб. м газу на суму 658,4 млн доларів.

У прес-службі російської монополії додали, що "цифри уточнюватимуться при підписанні відповідного акту за січень".

Реклама:

У "Газпромі" також додали, що в центральному офісі компанії в Москві в понеділок, 3 лютого, пройшла зустріч Олексія Міллера і в.о. віце-прем'єра Юрія Бойко, де сторони обговорювали "питання погашення накопиченої заборгованості " Нафтогазу України" за поставлений газ".

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін повідомив, що українська сторона попросила "Газпромом" ще раз перенести термін оплати 2,7 мільярда доларів за поставки газу восени 2013 року.

Президент РФ також заявив, що йому недавно доповіли, що українська сторона просить дати розстрочку по платежах цього року, які здійснювалися вже за новими, зниженими цінами.

Пізніше прем'єр -міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі Путіна з членами уряду заявив, чтоУкраіна не здатна платити за російський газ у повному обсязі навіть за зниженими цінами.

Раніше Ставицький заявив, що НАК "Нафтогаз України" вирішить питання оплати боргу перед російським "Газпромом" на 2,7 мільярда доларів до кінця січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: