"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" попросив підприємства ТКЕ повернути борги

Понеділок, 3 лютого 2014, 12:58

"Нафтогаз України" вимагає від підприємств теплокомуненерго сплатити заборгованість за спожитий природний газ у розмірі 27 мільярдів гривень.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Станом на 03.02.2014 заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ складає майже 27 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, тільки за останні три місяці вона збільшилась майже на 10 млрд гривень за цінами, встановленими НКРЕ для підприємств ТКЕ: листопад 2013 року - 3,056 млрд гривень, грудень 2013 року - 2,959 млрд гривень, січень 2014 року - 3,754 млрд гривень.

Реклама:


Також прес-служба повідомляє, що існування значних боргів підприємств ТКЕ загрожує зривом виконання Компанією своєчасних розрахунків за імпортований природний газ за Контрактом з ВАТ "Газпром".

"У зв’язку з чим, "Нафтогаз України" звертається до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, представників регіональної виконавчої влади, керівників підприємств теплоенергетики з вимогою вжити всіх можливих заходів щодо термінового погашення існуючої заборгованості", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляли ЗМІ, борг України за газ в січні збільшився на чверть - до 3,35 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: