ФРС не може контролювати Bitcoin

П'ятниця, 28 лютого 2014, 20:31

Голова ФРС США Джанет Йеллен на слуханнях в конгресі заявила, що не може контролювати платіжну систему Bitcoin, тому що вона лежить поза традиційної банківської сфери.

Про це повідомляють "Вести.ru".

"Bitcoin - це нова платіжна система, яка існує поза фінансового сектора. Наскільки я знаю, будь-яких великих перетинів між банками, які регулює Федеральний резерв, і bitcoin-біржами не існує. Так що у ФРС немає повноважень якось вплинути на їх дії", - заявила голова монетарного регулятора.

Вона вважає, що спочатку конгрес повинен виробити правила, які будуть описувати законний оборот кріптовалют, і ввести цифрові активи в легальне поле.

Реклама:

Як наголошується, зараз Генеральна прокуратура США і правоохоронні органи Японії розслідують банкрутство bitcoin-біржі Mt. Gox, яка на початку лютого перестала повертати депозити своїм клієнтам.

Біржа припинила видавати bitcoin користувачам ще 7 лютого. За цей час цифрова валюта подешевшала на торгах на 40% з 700 доларів до 450 доларів.

23 лютого стало відомо, що Марк Карпелес залишив раду директорів Bitcoin Foundation - організації, що розробляє і підтримує протокол цієї цифрової валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: