Янукович звалив провину за порожню скарбницю на Захід і "зачинателів" хаосу

П'ятниця, 28 лютого 2014, 18:17

Віктор Янукович заявив, що до переддефолтного стану України призвела втрата Росії як партнера й дестабілізація ситуації Майданом, якому "покровительствував" Захід.  

На прес-конференції у Росії його попросили пояснити, з чим пов'язаний переддефолтний стан України, заяви його опонентів про те, що казна порожня, бо Янукович і його колеги вивели гроші в оффшори.  

"Переддефолтний стан – я думаю, що жоден експерт у світі не буде заперечувати того, що цей стан у нас з'явилося після того, як в Україні почалася дестабілізація ситуації і, фактично, Україна втратилатакого важливого партнера, як Росія", - заявив Янукович.   

"І про те, що ми платили регулярно заробітні плати й пенсії, про те, що ми мали такі наміри – і цього року продовжувати підвищувати всі соціальні виплати, про це знає все населення України", - сказав він.

Реклама:

Янукович наголосив: "Ми давали гарантії, що програми розвитку, соціально-економічного розвитку України, будуть виконані".

"Я не приховую того, що ми готувалися до виборів 15-го року. І, звісно, ми б зробили все для того, щоб переконати український народ, що краще жити у стабільній країні, яка має перспективу, величезну перспективу розвитку", - заявив він.

"І кількість наших прихильників була найбільшою серед політичних представників різних партій в Україні. Тобто, все-таки, люди в це вірили. І ми б це зробили", - упевнений відсторонений президент.

"Зараз я покладаю повну відповідальність на тих, хто привів нашу країну до цієї кризи, і я б сказав до хаосу й до катастрофи. Це вони в цьому винні. І ті, хто сьогодні прийшов до влади, і ті, хто сьогодні ними командує на Майдані. І видимі, і незримі. У тому числі, представники Заходу, Сполучених Штатів Америки, які покровительствували Майдану", - сказав він.

За словами Януковича, "це вони сьогодні несуть відповідальність перед Україною, перед українським народом".

Пізніше він також запевнив: "Усе, що стосується коштів, грошей, власності за кордоном – у мене ніколи жодної  власності не було, я нею не володів, у мене ніколи не було жодних рахунків за кордоном. Я публічна людина. У мене все, що було, – було задекларовано. І все було на моїх рахунках. Тому це все – порожній дзвін". 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!