Ліквідація Міндоходів не вплине на корупційну складову - юрист

П'ятниця, 28 лютого 2014, 17:28

З урахуванням того, як швидко приймаються постанови Верховної Ради, з великою часткою ймовірності можна говорити, що постанова про ліквідацію Міндоходів буде прийнята.

Таку думку висловив юрист ЮФ "Ільяшев і Партнери" Андрій Сидоренко.

"Виходячи з пояснювальної записки, необхідність реформування Міндоходів виникла у зв'язку з "недосконалістю, некерованістю і можливістю використання корупційних складових", - вважає юрист.

За його словами, існує ймовірність того, що основною причиною реформації є те, що будь-який новий керівник отримує "одноосібний" контроль на митні органи та податкову.

Реклама:

"Тому, моя особиста думка, що необхідність розподілу Міндоходів спрямована на дотримання балансів і противаг між політичними гравцями з метою створення коаліції", - заявив Сидоренко.

На думку юриста, сама по собі постанова не виключає можливість застосування корупційної складової з діяльності податкової чи митниці, а просто їх розділяє. Таким чином відбуваються тільки зовнішні реформи, суть залишається тією-ж.

"На відміну від тривалого часу утворення Міндоходів, розформування може пройти досить швидко, адже є розуміння до чого повертаємося. Однак навіть у такому випадку, на прийняття рішень, фактичний поділ департаментів, піде певний час", - вважає Сидоренко.

"Врешті-решт, час, який можна було витратити на реформування суті, буде витрачено розформування оболонки і ми повернемося до доброго старого "ручного" адміністрування податків, коли плани з наповнення бюджету спускаються зверху виконавцям, які "створюють" податкове процвітання в умовах економічної стагнації", - заявив юрист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!