"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрії просять Кабмін зберегти пільгове оподаткування

П'ятниця, 28 лютого 2014, 14:58

Асоціація "Український клуб агробізнесу", Аграрний Союp, асоціація "Союз птахівників" і Українська аграрна асоціація просять Кабмін у новому складі зберегти пільгове оподаткування у сфері агропромислового комплексу.

Про це їх представники повідомили на прес-конференції, пишуть "Українські новини".

"Для нас дуже важливо збереження пільг з ПДВ та фіксованим податком, це єдина реальна допомога з держбюджету", - зазначив голова ради директорів Союзу птахівників Олександр Бакуменко.

Він додав, що, як і раніше передбачалося, ці пільги доцільно зберегти до 2018 року.

Реклама:

Представники аграрних асоціацій вважають, що новий міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка у формуванні політики повинен сконцентруватися на ліквідації існуючих в галузі корупційних схем, серед яких необхідність сертифікації зерна, техогляд сільгосптехніки, реєстрація договорів оренди сільгоспземлі.

На їх думку, Міністерство аграрної політики та продовольства повинно також сконцентруватися на пошуку нових ринків збуту сільгосппродукції і на формуванні довгострокової політики з розвитку аграрної галузі.

Генеральний директор УКАБ Володимир Лапа, у свою чергу, зазначив, що міністру необхідно також переглянути функції управлінь агропромислового розвитку в місцевих органах виконавчої влади з метою їх оптимізації.

Як повідомлялося, Українська аграрна асоціація ініціює ліквідацію Державної інспекції сільського господарства і просить парламент ухвалити низку законів, спрямованих на подолання корупції в АПК.

27 лютого Рада призначила новий склад Кабміну, Ігор Швайка став міністром аграрної політики і продовольства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: