"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кубів розповів,чим займатиметься на посаді голови НБУ

П'ятниця, 28 лютого 2014, 09:28

Найважливішими для банківської системи завданнями є захист інтересів вкладників та відновлення переговорів з усіма зовнішніми кредиторами, насамперед із МВФ.

Про це йдеться у заяві голови Нацбанку Степана Кубіва, опублікованій на сайті регулятора.

"Життєво важливі системи, включаючи СЕП, НСМЕП, операції на відкритому ринку, функціонують у звичайному режимі", - зазначив банкір.

За словами Кубіва, на сьогодні є керованість і зворотний зв’язок із банківською системою, причому з усіма банками, незалежно від їх розміру.

Реклама:

Банкір зазначив, що проаналізовано структуру золотовалютних резервів Національного банку, вона складається із високоліквідних активів.

"Вважаю ситуацію контрольованою і керованою", - заявив Кубів.

За його словами, банки будуть забезпечені необхідним обсягом ліквідності, включаючи готівкові кошти, але виключно на умовах прозорості та контролю за їх використанням.

"Є принципова налаштованість на суворе ставлення до порушників обов’язкових нормативів, а також тих, хто захоплюється валютними спекуляціями.  Переконаний, що дії Національного банку України заспокоять ринки, людей і знизять девальваційні очікування", - заявив Кубів.

Новий голова Нацбанку головним вважає відновлення переговорів із зовнішніми кредиторами і довіри інвесторів до нашої держави.

За підтримки зовнішніх кредиторів буде створено потужний фінансовий буфер, який стабілізує ситуацію у фінансовій сфері та економіці України в цілому.

"Національний банк готовий взяти активну участь у розробленні плану реформ та бути важливою ланкою в його реалізації. Цей план, де прозорість є головним його принципом, повинен стати надпріоритетним завданням Парламенту, Уряду і Національного банку України. Зазначені вище кроки зможуть трансформуватися у фундаментальні чинники   економічного зростання", - підсумував Кубів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!