Fitch підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України

П'ятниця, 28 лютого 2014, 09:12

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні CCC і довгостроковий РДЕ в національній валюті на рівні B- з "негативним" прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, передає "ИТАР-ТАСС" .

Політичні ризики залишаються високими і зміна влади може призвести до різних наслідків, що ускладнює можливість оцінити ситуацію, йдеться в повідомленні Fitch.

Можливість залучення зовнішнього фінансування з боку України багато в чому залежить від того, наскільки швидко країна зможе сформувати уряд, який отримає суспільне визнання і зможе затвердити економічну програму.

Реклама:

Влада взяла на себе зобов'язання вивести країну з економічної кризи шляхом залучення інвестицій з боку МВФ та Європи.

Втім, поки немає конкретних даних про розмір і тривалості кредитних зобов'язань України, відзначає агентство.

Згідно з повідомленням Fitch, Росія не визнає новий уряд і призупинила видачу нового траншу фінансової допомоги, загальний обсяг якої становить 15 млрд доларів, за допомогою якого Україна сподівалася рефінансувати свою заборгованість.

Виплати України за зовнішнім боргом на 2014 рік становлять 6 млрд доларів, в той же час на березень-травень припадає відносно невеликий обсяг підлягають погашенню зобов'язань України, а на червень припадає погашення євробондів на 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: