Мільярдер Сорос закликав ЄС організувати "план Маршалла" для України

П'ятниця, 28 лютого 2014, 08:32

Мільярдер Джордж Сорос закликав лідерів Європейського Союзу організувати терміновий план допомоги Україні після масових заворушень у столиці країни, за аналогією з планом США з підтримки європейських країн після Другої світової війни, відомим як "план Маршалла".

Про це пише "Прайм".

Сорос заявив, що Німеччина повинна стати лідером у підготовці та здійсненні цього плану, який повинен включати кредити європейських комерційних банків українським компаніям, а також тренінги та консультації для управлінського персоналу в обмін на частки в самих компаніях або участь у їх прибутку.

"Україна потребує термінового сучасного аналогу "плану Маршалла", за допомогою якого США допомогли перебудувати Європу після Другої світової війни. Німеччина повинна сьогодні зіграти таку ж роль, яку США зіграли тоді", - написав Сорос у відкритому листі.

Реклама:

Мільярдер також запевнив, що його фонд "Відродження", що працює в Україні з 1990 року, не причетний до заворушень, хоча і "виступав у якості захисника тих, кого торкнулися офіційні репресії".

Після розгону мітингу в Києві 30 листопада фонд заявив про припинення співпраці з українською владою. Тепер фонд готовий підтримати прагнення українців до будівництва демократичних інститутів, стверджує Сорос.

За його словами, Україна відрізняється "диверсифікованою економікою" і "високою якістю людського капіталу" і тому потенційно цікава як об'єкт для інвестицій.

Фонд "Відродження" входить у створену Соросом мережу фондів "відкритого суспільства", яка складається з національних і регіональних фондів у більш ніж 30 країнах світу, в тому числі на території колишнього СРСР.

Джордж Сорос народився в 1930 році в Угорщині. Він займає 30 місце в списку найбагатших людей світу, складеному журналом Forbes. Його стан оцінюється в 19,2 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!