"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

HTC оголосила про створення "суперкомп'ютера на Android". Відео

Четвер, 27 лютого 2014, 14:47

Компанія HTC оголосила про створення "суперкомп'ютера на Android" - системи добровільних розподілених обчислень, створеної на основі смартфонів Power to Give.

Про це пише СNews.ru.

Як повідомляється, за задумом розробників, для включення в програму власникам смартфонів буде достатньо завантажити додаток Power to Give, після чого обчислювальні потужності смартфона будуть надходити в розпорядження HTC.

Необхідною умовою для включення смартфона в розподілену мережа буде його установка на зарядку і включення в мережу Wi-Fi.

Реклама:

За заявою компанії, 1 млн смартфонів HTC One відповідає обчислювальним можливостям суперкомп'ютера продуктивністю 1 петафлопс (1015операцій з плаваючою комою в секунду). Нинішній суперкомп'ютер - рекордсмен по продуктивності Тяньхе-2 (Tianhe-2) володіє реальною продуктивністю 33,86 петафлопс (до 54,9 петафлопс).

Додаток Power to Give, необхідний для включення в мережу розподілених обчислень.

Як попереджає компанія, спочатку додаток Power To Give буде сумісний тільки з пристроями HTC One, HTC Butterfly і HTC Butterfly S, однак протягом півроку зможе працювати і з іншими смартфонами під управлінням Android.

Користувачі Power to Give можуть вибирати, якому з проектів глобальних розподілених обчислень виділити потужності свого смартфона. Зокрема, їм доступні обчислення за програмами SIMAP@home (обрахування властивостей білків), Einstein@Home (перевірка гіпотези гравітаційних хвиль), SETI@home (пошук позаземних цивілізацій шляхом аналізу даних, одержуваних з радіотелескопів) та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: