"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керівництво "Нафтогазу" знищує докази корупційної діяльності - депутат

Четвер, 27 лютого 2014, 14:02

Зникнення документів з офісу НАК "Нафтогаз України" може свідчити про те, що керівництво компанії знищує докази корупції та пробує приховати катастрофічний економічний стан компанії.

Про це заявив народний депутат та голова Підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ВРУ Ігор Васюник.

"Як колишній працівник компанії знаю, - з такою системо безпеки, як в НАК "Нафтогаз", сейфи з документами так просто не зникають, це практично неможливо", - заявив Васюник.

За його словами, загадковий грабіж найпотужнішої національної компаній та зникнення документів трапився відразу після того, як 25 лютого мною було направлено листа всім головам фракцій у парламенті про створення тимчасової слідчої комісії щодо вивчення реального стану фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу".

Реклама:

"Окрім того, зважаючи на зміну політичної ситуації та розслідування діяльності влади, в мене є всі підстави підозрювати керівництво компанії у знищенні доказів. Цей факт ретельно повинна розслідувати не лише прокуратура, а й СБУ, бо йдеться насправді про енергетичну безпеку нашої країни", - заявив депутат.

За словами нардепа, на сьогодні реальний борг НАК "Нафтогаз України" становить близько 70 млрд гривень.

"За отриманою мною інформацією з різних джерел на сьогодні реальний борг "Нафтогаз" - 70 млрд гривень. Щоб наростити такий борг, потрібно було лише красти. Надпотужну колись компанію перетворили в банкрота, від якого залежить стан всього паливно-енергетичного комплексу країни", - сказав Васюник.

За його словами, фактично стоїть питання загрози енергетичної безпеки. Тимчасову слідчу комісію ми створимо і вивчатимемо реальний стан речей.

"Окрім того, я вже надіслав депутатське звернення до Кабміну, а також аудиторські компанії Ernst&Young з проханням надати результати аудиту фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу", який проводився протягом 2013 року", - додав Васюник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!