Україна і Росія "заморозили" домовленості Януковича і Путіна

Середа, 26 лютого 2014, 18:44

Україна і Росія заморозили перебіг виконання зобов'язань за пакетом домовленостей, що були досягнуті під час засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня 2013 року.

Про це повідомив представник українського уряду в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов, пише "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, можна сказати, що виконання всіх зобов'язань і з одного, і з іншого боку заморожено", - сказав він.

Суслов нагадав, що Україна встигла отримати зниження ціни на російський газ і перший платіж за кредитом, але виконання своїх зобов'язань перед Росією так і не починала.

Реклама:

"Протокол, підписаний за результатами засідання, не вийшов зі стін адміністрації українського президента, і за ним не було надано жодних доручень органами виконавчої влади", - додав він.

Суслов вважає, що для забезпечення правонаступництва необхідно, щоб Росія визнала нинішню владу в Україні.

Водночас він переконаний, що в пакеті домовленостей є пункти, які на сьогоднішній день, швидше за все, не влаштують нову українську владу.

"Йдеться про пункт про перехід на технічні регламенти Митного союзу. Він суперечить проекту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і навряд чи його підтримає чинна влада. З іншого боку, окремі пункти з пакета за зобов'язаннями російської сторони теж не будуть виконуватися, але ж зобов'язання ухвалювалися пакетом", - додав він.

На його думку, подальше виконання домовленостей залежатиме від двосторонніх переговорів, і саме в цьому ключі таким важливим є якнайшвидше формування українського уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!