"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Барселоні представлені перші "убунтофони". Фото та Відео

Середа, 26 лютого 2014, 11:20

Meizu і bq, партнери компанії Canonical - розробника Ubuntu Linux - показали свої перші смартфони, що працюють на Ubuntu.

Про це повідомляє CNews.

Згідно з повідомленням, перші смартфони під управлінням Ubuntu були показані на стенді Canonical на виставці Mobile World Congress в Барселоні.

 

Як повідомлялося, виробниками перших "убунтофонів" стали іспанський виробник bq і китайський Meizu, відомі на місцевих ринках і в Південно-Східній Азії постачальники пристроїв, що працюють під управлінням Android.

Реклама:

Розробник Linux -дистрибутива Ubuntu Canonical уклала з обома компаніями угоду про виробництво телефонів на основі Ubuntu.

Показані на виставці "убунтофони" представляють собою прототипи на основі вже відомих на ринку пристроїв Meizu MX3 і bq Aquaris 5.

Виробники не назвали точні специфікації цих смартфонів, однак типові характеристики Meizu MX3 і bq Aquaris, що працюють під управлінням Android, були відомі і раніше.

Так, Meizu MX3 оснащений екраном з діагоналлю 5,1 дюйм, з роздільною здатністю 1800x1080 пікселів (щільність 415 ppi), захищеним склом Gorilla Glass 2.

У смартфоні використаний восьмиядерний процесор Exynos з тактовою частотою 1,6 ГГц. Обсяг ОЗУ телефону 2 ГБ, бортовий накопичувач залежно від комплектації - від 16 ГБ до 128 ГБ. Смартфон обладнаний камерою 8 Мп.

Показаний на виставці смартфон bq Aquaris 5 заснований на чотирьохядерному процесорі Cortex A7 з частотою 1,2 ГГц, має 1 ГБ оперативної пам'яті і флеш-накопичувач на 16 ГБ. Діагональ екрану bq Aquaris 5 - 5,2 дюйма. У пристрої є можливість використання двох SIM-карт.

Поява у продажу "убунтофонів" обох виробників очікується протягом 2014 року. Їхні ціни поки не повідомляються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: