Під шумок майдану на ремонті музею Шевченка допиляли 16 мільйонів

Середа, 26 лютого 2014, 10:48

КП "Житлоінвестбуд-УКБ" уклало угоду зі споживчим товариством "Інбуд" на додаткові роботи по реконструкцію Нацмузею Тараса Шевченка на бульв. Тараса Шевченка,12.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 15,91 млн гривень.

Як зазначається, роботи потрібно виконати до 9 березня, коли святкуватиметься 200-річчя з дня народження поета Тараса Шевченка.

Реклама:

У конкурсній документації вказано, що необхідність додаткових робіт з'ясувалась у ході реконструкції, розпочатої минулого року. Ці роботи "неможливо було передбачити заздалегідь, отже вони не були враховані проектно-кошторисною документацією", йдеться в обґрунтуванні закупівлі. Однак перелік додаткових робіт не оприлюднено.

В обґрунтуванні також повідомляється, що ДП "Укрдержбудекспертиза" погодила збільшення кошторисної вартості реконструкції музею на 17,6 млн гривень до 50,01 млн гривень.

Додаткові роботи "Інбуду" було замовлено по неконкурентній процедурі закупівлі "в одного

учасника", оскільки компанія минулої осені виграла відкриті торги на реконструкцію музею вартістю 29,4 млн гривень.

СТ "Інбуд" заснували Віктор Нотевський, Михайло Бобрик, Микола Палієнко і Валентин Хоменко. Віктор Нотевський є партнером по ПП "Сіалс" Леоніда Скалозуба. Леонід Скалозуб у 2013 році став заступником голови правління Першого українського міжнародного банку (ПУМБ) Ріната Ахметова, до того у 2012 Скалозуб очолював департамент безпеки банку.

У 2005-2010 роках Скалозуб був начальником Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

З часу заснування "Вісника державних закупівель" у 2008 році СТ "Інбуд" отримало підрядів на 355, 92 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!