Корпоративний борг Китаю досяг рекордних 12 трильйонів доларів

Вівторок, 25 лютого 2014, 18:26

Корпоративна заборгованість Китаю досягла рекордного рівня і, ймовірно, посилить процес національної реструктуризації і збільшить число дефолтів, оскільки проблеми з виплатою кредитів зростають.

Про це повідомляє "Reuters".

За оцінкою Standard & Poor's, загальний обсяг невиплачених банківських запозичень і боргів за облігаціями у китайських нефінансових компаній досяг приблизно 12 трильйонів доларів до кінця минулого року, що перевищує 120% ВВП.

Зростання заборгованості китайських компаній було безпрецедентним. Аналіз, проведений Thomson Reuters відносно 945 зареєстрованих на біржі середніх і великих нефінансових компаній, показав, що з грудня 2008 року по вересень 2013 року загальна заборгованість злетіла більш ніж на 260% - з 298,4 млрд доларів до 777,3 млрд доларів.

Реклама:

Хоча кредитна криза в осяжному майбутньому не очікується, аналітики говорять, що компанії у найбільш обтяжених боргами секторах Китаю, таких як машинобудування, перевезення вантажів, будівництво і виробництво сталі, продають активи і здійснюють злиття, щоб уникнути дефолту за зобов'язаннями.

Очікуються нові дефолти, сказав Крістофер Лі з Standard and Poor's в Гонконзі.

"Вартість запозичень вже росте через брак ліквідності. Попереду збільшення диференціації та вибірковості відносно ризиків та кредитування", - сказав він.

Китай рідко допускає корпоративні банкрутства, особливо державних компаній, частково зі страху, що наступні за цим звільнення призведуть до суспільних безладів, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!