Nokia представила смартфон на Android. Фото

Вівторок, 25 лютого 2014, 12:11

Фінська Nokia, мобільний підрозділ якої незабаром відійде американському гігантові Microsoft, представила три нових смартфона під управлінням ОС Android в рамках виставки MWC 2014.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, чутки про такі апарати просочилися в інтернет вже давно, і тепер Nokia нарешті представила цілу лінійку смартфонів Nokia X під управлінням операційної системи Android від Google.

 

У ході своєї промови глава компанії Стівен Елоп розповів, що більшість Android-додатків дійсно буде запускатися на смартфонах Nokia X.

Реклама:

Однак пристрої використовуватимуть специфічний API, що натякає на існування винятків із цього правила. Елоп назвав смартфони лінійки Nokia X провідником до Microsoft.

Вся справа в тому, що ОС Android в пристроях Nokia буде представлена ​​у вигляді AOSP (Android Open Source Project) з Nokia API. Крім цього її доповнять різними службами Microsoft і магазином додатків Nokia Store, а інтерфейс зроблять максимально схожим на такий у Windows Phone.

Про технічні характеристики новинок в Nokia розповіли не багато. Молодший представник дивовижного покоління фінських смартфонів - Nokia X - володіє чотиридюймовим екраном з роздільною здатністю 800 на 480 пікселів і двоядерним процесором Qualcomm з частотою 1 ГГц, 512 Мбайт оперативної пам'яті і 4 Гбайт флеш-пам'яті.

Вартість такого апарату становить всього 89 євро.

 

Модель Nokia X+ зможе запропонувати 768 Мбайт RAM і карту пам'яті microSD на 4 Гбайт в комплекті, але вона пропонується вже за 99 євро.

Старша модель - Nokia XL - поєднує п'ятидюймовий екран з роздільною здатністю 800 на 480 точок, 768 Мбайт оперативної пам'яті, 4 Гбайт флеш-пам'яті і п'ятимегапіксельну камеру зі спалахом. Ціна на цей смартфон досягає 109 євро.

Крім цього Елоп представив публіці інші новинки. Зокрема, в цьому списку значиться багатофункціональний телефон Nokia 220.

Пристрій володіє 2,4-дюймовим екраном, може мати одне або два гнізда для SIM-карт, є доступ в інтернет і "соціальні" додатки на зразок Facebook і Twitter. Вартість Nokia 220 становитиме всього 29 євро.

Модель Asha 230 названа "найдоступнішим сенсорним пристроєм". Особливої ​​уваги Елоп йому приділяти не став, відзначивши, що продажі почнуться в квітні за ціною 45 євро, одночасно для платформи Asha буде випущено глобальне оновлення, яке принесе підтримку деяких нових функцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: