"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Samsung презентувала смартфон Galaxy S5. Фото та Відео

Вівторок, 25 лютого 2014, 09:29

Південнокорейська Samsung Electronics презентувала свій новий флагманський смартфон Galaxy S5.

Про це пише СNews.ru.

Samsung представив п'яте покоління свого флагманського смартфона Galaxy S5. Хоча зовні пристрій мало змінився порівняно з попередником Galaxy S4, в ньому використані дві цікаві принципові новації.

 

Вперше базова версія флагманського смартфона Samsung володіє високим класом захисту від пилу і вологи: Galaxy S5 сертифікований за стандартом IP67, що має на увазі корпусу стійкість від попадання пилу і працездатність пристрою при короткочасному зануренні у воду на глибину до 1 метра.

Реклама:

Варто зауважити, що Galaxy S5 класифікований від проникнення пилу і води вище, ніж більшість смартфонів Sony Xperia, які просуваються виробником у тому числі і як пристрої з підвищеною захищеністю корпусу.

Хоча у частини смартфонів Sony клас захисту позначений як IP58 (пил може проникати всередину корпусу, але не порушує роботу пристрою; пристрій здатний довго працювати на глибині більше 1 м), більшість Sony Xperia відповідає більш низького класу IP55 (захист від струменів води).

Друга цікава новинка Galaxy S5 - наявність надекономного режиму (Ultra Power Saving Mode), включення якого, за запевненням виробника, забезпечує тиждень роботи пристрою на 10% заряді батареї. У надекономному режимі екран смартфона переходить на відображення чорно- білої картинки з мінімальною яскравістю, а канали доступу в інтернет перекриваються.

Смартфон обладнаний 5,1-дюймовим екраном AMOLED з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів і чотирьохядерним процесором Snapdragon 800 з частотою 2,5 ГГц і графічним процесором GPU Adreno 330, що працює на частоті 578 МГц.

Об'єм оперативної пам'яті Galaxy S5 - 2 ГБ, бортовий флеш- накопичувач - 16 або 32 ГБ залежно від версії пристрою.

Накопичувач телефону можна розширити за допомогою microSD-карти об'ємом до 128 ГБ. У смартфоні використаний акумулятор ємністю 2800 мАг. Заявлений час роботи в режимі очікування від якого становить 390 годин (в режимі розмови 21 год).

Працює пристрій під управлінням Android 4.4.2 KitKat

 

.

Основна камера Galaxy S5 працює з роздільною здатністю 16 МП і записує відео в дозволі 4K з частотою 30 кадрів в секунду і з дозволом 1080p з частотою 60 кадрів в секунду.

Серед великої кількості датчиків, якими традиційно оснащені смартфони Samsung (наприклад, освітленості і наближення) цікаві датчики тиску, вологості, температури, і частоти серцевих скорочень. Датчик пульсу розташований під об'єктивом тильній камери і використовує при роботі пульс на подушечці пальця.

У кнопку Home смартфона вбудований дактилоскопічний сканер, використовуваний для ідентифікації користувача: розблокування смартфона, авторизації в платіжних системах, в облікових записах в інтернеті, для шифрування.

Передбачений випуск моделей чорного, білого, синього і золотистого кольору. Початок продажів Galaxy S5 очікується 11 квітня 2014 приблизно в 150 країнах світу. Ціна смартфона поки невідома. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!