Samsung представила "смарт-годинник" другого покоління. Фото

Понеділок, 24 лютого 2014, 10:12

Компанія Samsung представила "розумний" годинник другого покоління Galaxy Gear 2 і Gear 2 Neo напередодні відкриття міжнародної виставки споживчої електроніки Mobile World Congress 2014.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, нові годинники вийшли тонше і легше своїх попередників.

Крім того, вони працюють під управлінням Tizen OS.

Реклама:

Найбільшим зміною тут можна вважати те, що замість операційної системи Android, яка використовувалася у оригінальної моделі, тут в обох випадках (Gear 2 і Gear 2 Neo) використовується власна мобільна операційна система Samsung - Tizen.

Новий годинник відрізняється поліпшеним набором датчиків, призначених для моніторингу фізичного стану користувача.

Зокрема, мова йде про датчик частоти серцевих скорочень. Крім того, в годинах з'явився інфрачервоний порт для управління побутовою технікою.

Камера перемістилася з ремінця на корпус годинника, з'явився захист IP67 (пилонепроникність і можливість короткочасного занурення у воду на глибину до 1 метра). Зменшився вага: замість 74 грамів годинник важать 68 г (Gear 2) і 55 г (Gear 2 Neo).

Ємність акумулятора зменшилася з 315 до 300 мА -ч, але за заявами розробника, архітектура гаджета передбачає ресурсозберігаючий витрату батареї, зокрема, за рахунок операційки Tizen. Без підзарядки годинники зможуть пропрацювати до 2-3 днів при звичайному використанні і до 6 днів "при незначному " користуванні функціями. Для порівняння, попередня модель Galaxy Gear вимагала щоденну зарядку акумулятора.

 

800-мегагерцевий процесор замінили на двоядерний гігагерцевий. Решта апаратні можливості залишилися ті ж: 1.63 -дюймовий квадратний екран з роздільною здатністю 320х320, 512 МБ ОЗУ, накопичувач ємністю 4 ГБ і 2 -мегапіксельна камера (тільки у Gear 2).

У продаж новинки надійдуть в квітні. Модель Galaxy Gear 2 буде поставлятися в корпусі чорного кольору (Charcoal Black), бронзового (Gold Brown) та помаранчевого (Wild Orange), а у Galaxy Gear 2 Neo замість бронзового буде сірий варіант кольору (Mocha Grey).

У 2014 році світові поставки розумних пристроїв можуть перевищити 8 млн штук, повідомлялося в даних звіту Canalys . За підрахунками аналітиків, в 2014 році обсяг ринку смарт- годинників досягне 23 млн штук, а через три роки досягне 45 млн.

У Canalys припускають, що серед топових вендорів цього року зразки переносної електроніки представлять Apple з iWatch, Google з Glass і Samsung з оновленою версією годин Galaxy Gear.

Крім годин, що працюють в парі зі смартфоном, аналітики пророкують зростання сектора цифрових браслетів, найчастіше використовуються для моніторингу біологічних показників.

Ще одним чинником, що сприяє зростанню популярності сегмента, стане участь китайських виробників. Відомо , що в цьому напрямку працюють Huawei Technologies, ZTE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!