"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Австралії проходить фінансовий саміт G20

Субота, 22 лютого 2014, 13:06

Роль приватного сектора в стимулюванні зростання світової економіки, прозорість оподаткування та інвестиції в інфраструктуру - основні теми порядку денного засідання "фінансової двадцятки" яке відкривається у Австралії.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами міністра фінансів Австралії Джо Хоки, країна-господиня має намір запропонувати учасникам "великої двадцятки" "просту, коротку і чітку повістку - необхідно вирішити, як стимулювати глобальне економічне зростання і як зробити національні економіки більш стійкими до можливих кризових коливань".

"Деякі люди досі вважають, що їхні уряди знають відповіді на всі питання, але це глибоко помилкова думка", - підкреслив Хоки.

Реклама:

За його словами, уряди багатьох країн практично вичерпали свої макроекономічні можливості надання державної підтримки розвитку економіки. У цих умовах акцент повинен бути переміщений на стимулювання приватного сектора, у якого гроші є.

"Однак для того, щоб приватний бізнес дійсно перетворився на локомотив світової економіки, потрібно виробити скоординовану політику його стимулювання", - зазначив міністр фінансів Австралії.

Головними елементами такої політики, на переконання Хоки, є розвиток вільної торгівлі та усунення зайвого державного економічного регулювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: