У США йде зниження продажів будинків на вторинному ринку

Субота, 22 лютого 2014, 10:02

Минулого місяця продажі будинків на вторинному ринку житла в США знизилися в місячному вираженні на 5,1% до 4,62 мільйона - мінімальний показник з липня 2012 року.

Про це свідчать дані Національної асоціації ріелторів, пишуть "Вести.ru".

Місяцем раніше продажі збільшилися на 0,8% до 4,87 млн будинків. Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зменшення показника на 4,1%.

Зростання цін на житло і ставок по іпотеці знизили темпи відновлення вторинного ринку. Подальше зміцнення на ринку праці і зростання доходів населення можуть підвищити попит.

Реклама:

"Ситуація на ринку житла як і раніше поліпшується. Ймовірно, темпи зростання торік були занадто високими, і тепер вони скоректувалися, а погода погіршила результати", - підкреслює головний економіст США Maria Fiorini Ramirez Inc. Джошуа Шапіро.

У січні середня ціна будинку в США підскочила в річному вираженні на 10,7% до 188,9 тисяч доларів. Середнє значення для всього минулого року становило 197,1 тисяч доларів.

Число будинків, виставлених на продаж, зросло в місячному численні на 2,1% до 1,9 млн.

Продажі будинків у розрахунку на одну сім'ю на вторинному ринку знизилися на 5,1% до 4,05 млн у порівнянні з тим же періодом роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!