"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іспанія переживає експортний бум

П'ятниця, 21 лютого 2014, 19:54

Іспанські чиновники підтвердили різке зростання експорту.

Про це повідомляють "Вести.ru".

За інформацією видання, обсяг експорту у вартісному вираженні в минулому році досяг самого високого рівня, принаймні з 1971 року, а торговий дефіцит скоротився до мінімального рівня.

Дані підтверджують інформацію податкових органів, що пов'язано з поліпшенням конкурентоспроможності, і прем'єр-міністр Маріано Рахой ставить цей фактор собі в заслугу.

Реклама:

Місцеві бізнесмени відзначають, що продажі всередині країни помітно покращилися в останні місяці, але продажі за кордоном значно сильніші. Якщо в поточному році очікується невелике збільшення обсягу внутрішніх продажів у порівнянні з падінням на 3% в 2013 році, то зростання обсягів експорту вимірюватиметься двозначними цифрами.

Експорт товарів у річному вираженні в грудні зріс на 2,9% до 18,3 млрд євро, а в цілому за минулий рік показник становив 234 млрд євро при скороченні дефіциту торгового балансу до 16 млрд євро.

"Конкурентоспроможність Іспанії поліпшується, а кількість експортерів зростає", - сказав міністр торгівлі Іспанії Джеймі Гарсіа-Легаз.

У 2014 році очікується зростання експорту товарів і послуг на рівні 7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: