Індекс УБ оновив максимум з початку року

П'ятниця, 21 лютого 2014, 19:37

Український ринок акцій завершив торги в п'ятницю стрімким зростанням біржових індексів, позитивно оцінивши досягнуту в цей день протиборчими сторонами угоду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, індекс "Української біржі" зріс на 3,17% - до 933,91 пункту, індекс ПФТС злетів на 5,66% - до 314,83 пункту. Обсяг торгів на УБ становив 18,4 млн гривень, на ПФТС - на 211,45 млн гривень.

Всі індексні акції УБ завершили сесію в "зеленій зоні". Краще зростання зафіксовано по паперах Авдіївського коксохімзаводу - 9,77%, Райффайзен Банку Аваль - 7,17% і "Донбасенерго" - 7,05%. Найгірше зростання зафіксовано за акціями "Мотор Січі" - 0,15%.

Реклама:

Більше всіх серед індексних акцій ПФТС подорожчали акції Харцизького трубного заводу - 14,12%, "Укрнафти" - 12,32% і Крюківського вагонобудівного заводу - 10,35%.

Єдиний негативний результат зафіксований по паперах Єнакіївського метзаводу (-2,09%).

До українського ралі примкнули також українські акції на Варшавській фондовій біржі: індекс біржі WIG-Ukraine підскочив на 6,31% - 429,62 пункту. Торговий оборот індексними акціями становив 25,594 млн злотих.

Курс ф'ючерсів на "гривню-долар" на Московській біржі в п'ятницю впав на 2,39% - до 9,4 гривень за долар. Торговий оборот по інструменту становив 96 контрактів або 3,6 млн рублів.

Як повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, фондовий ринок України поступово оговтується після подій останніх днів.

"Інвестори, побачивши сигнал про стабілізацію ситуації, активізували покупки для відновлення довгих позиції після ажіотажних розпродажів", - сказав він.

Наступного тижня, за словами Іванишина, динаміка біржових індексів залежатиме від подальших дій сторін політичного протистояння в рамках досягнутих домовленостей.

"Якщо політики зможуть знайти конструктивні рішення для врегулювання виниклої політичної кризи, це може стати потужним стимулом для посилення купівель", - зазначив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: