"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін Росії підтвердив заморозку кредитування України

П'ятниця, 21 лютого 2014, 15:50

Росія вирішила відкласти виділення другого траншу кредиту Україні в розмірі двох мільярдів доларів до стабілізації політичної обстановки в країні.

Про це глава Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив в інтерв'ю Bloomberg, пише "Lenta.ru".

Він зазначив, що в сформованій ситуації неясно, як кредитні ресурси будуть використовуватися і повертатися. "Потрібно дочекатися прояснення і стабілізації ситуації", - сказав Силуанов.

Як наголошується, заява міністра фінансів стала першим офіційним підтвердженням того, що Москва відклала виділення кредитів Києву.

Реклама:

З цього питання 19 лютого висловлювався також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, але він не зміг уточнити, чи прийнято рішення про замороження кредитування України.

Перші повідомлення про те, що Росія, можливо, призупинила виділення позик Києву, з'явилися 19 лютого. У цей день Ірландська фондова біржа, де розміщуються українські держоблігації, скасувала прийняте за два дні до цього рішення про лістинг бондів України.

Керівництво пояснило, що 17 лютого папери були зареєстровані помилково. 21 лютого на біржі з'явилося повідомлення, що лістинг скасували, тому що українські власті відмовилися від випуску бондів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!