Курс гривні може впасти до позначки 10 гривень за долар - S&P

П'ятниця, 21 лютого 2014, 11:10

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's прогнозує подальшу девальвацію гривні і зниження курсу до 10 гривень за долар до кінця 2014 року.

Про це йдеться в коментарі агентства, пише УНІАН.

"Враховуючи значний дефіцит України за рахунком поточних операцій, на тлі підвищеного попиту населення на іноземну валюту з листопада 2013 року і відсутності перспектив врегулювання політичної кризи найближчим часом, ми прогнозуємо зниження курсу гривні з 8 гривень за долар в 2013 році до 10 гривень за долар в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

За даними агентства, в 2014 році курс гривні знизився приблизно на 11%, і ймовірність примусової девальвації гривні істотно підвищилася.

Реклама:

"Оскільки більше половини державного боргу становлять валютні зобов'язання, значна девальвація національної валюти може ще більше послабити здатність уряду обслуговувати і погашати боргові зобов'язання", - йдеться в повідомленні агентства.

Також наголошується, що потенційні масштаби девальвації зросли, беручи до уваги заходи уряду з підтримки валютного курсу: тільки в січні 2014 року НБУ витратив на підтримку національної валюти 1,7 млрд доларів валютних резервів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: