Фінансові ринки стабілізуються після втрат попередніх днів

П'ятниця, 21 лютого 2014, 09:06

Фінансові ринки України стабілізуються після втрат попередніх днів.

Про це пише "Комерсант Україна".

За інформацією видання, незважаючи на загострення політичної кризи, темпи зростання курсу долара сповільнилися. Значення валютного індикатора вчора становило 9,00-9,08 гривень за долар, що на 1-3 копійки вище, ніж днем раніше.

У середу курс зріс відразу на 13-14 копійок. У четвер в ході торгів котирування досягали 9,1 гривень за долар, але до кінця торгової сесії спред на міжбанку звузився, і торги закрилися на рівні 9,05-9,08 гривень за долар. Максимуму індикатор досяг 5 лютого - 9,05-9,15 гривень за долар, пише видання.

Реклама:

Примітно, що вчора торги на міжбанку завершилися раніше звичайного.

"Днем була оголошена евакуація з приміщень у центрі Києва, тому було прийнято рішення задовольнити всі заявки і закрити торговельну сесію. Деякі банки навіть скоротили операційний день", - розповів скарбник одного з банків.

Як наголошується, активність торгів була навіть нижче рівня попередніх днів.

"Постанова N49 відсікла спекулятивні заявки. Враховуючи нинішню ситуацію, не думаю, що наступного тижня слід очікувати активізації торгів, хіба що якщо регулятор скасує дію постанов", - зазначив співрозмовник.

Середньозважений курс міжбанку становив 8,83 гривень за долар. За даними інформаційної системи TRData, котирування безпоставкових форвардів на гривню знизилися на 2-4 копійки - до 9,02-9,06 гривень за долар.

Водночас NDF на один місяць зріс майже на 20 копійок - до 9,3-9,65 гривень, на шість місяців - збільшився до 10,1-10,75 гривень, а на рік - до 10,8-11,3 гривень.

Також наголошується, що на готівковому ринку долар подорожчав на 9-10 копійок. Якщо в середу в обмінних пунктах банків долар торгувався по 8,8-9 гривень за долар, то вчора, за даними порталу finance.ua, по 8,98-9,09 гривень за долар.

При цьому максимальний курс становив 9,5 гривень за долар, а серед банків - 9,2 гривень за долар. Однак у багатьох обмінних пунктах іноземної валюти просто не було, а на "чорному" ринку долар продавали по 9,5-10 гривень за долар, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!