Американський фонд скупив третину держоблігацій України - ЗМІ

Четвер, 20 лютого 2014, 13:29

Американський інвестиційний фонд Franklin Templeton став найбільшим кредитором України в результаті придбання державних облігацій в четвертому кварталі минулого року.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на Bloomberg.

За інформацією агентства, обсяг держборгу України під контролем фонду в четвертому кварталі 2013 року зріс на 252 млн дол за номінальною вартістю - до 3,8 млрд дол. З урахуванням вкладень європейських партнерів фонду, вкладення оцінюються в 6,4 млрд дол, що становить більш ніж третину зовнішніх валютних облігацій України.

"Українські цінні папери вчора стали предметом стрімкої розпродажі на побоюваннях, що країна занурюється у вир громадянської війни, що загострилася після зіткнень між поліцією і учасниками антиурядових активістів, в результаті яких загинули щонайменше 25 осіб", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також повідомляється, що прибутковість по облігаціях уряду на 1 млрд дол з терміном погашення в червні 2014 зросла на 19 п.п. - до 42% і зростання триває.

"Україна вибрала сумнівний маршрут, і з точки зору закордонних власників облігацій це та точка, де необхідно визначити джерела зовнішньої фінансової підтримки", - наводяться в повідомленні слова стратега ринків, що розвиваються в Seaport Group LLC Майкла Роша.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!