Apple запатентувала "розумні навушники" з біосенсорами. Фото

Четвер, 20 лютого 2014, 12:00

Днями компанія Apple зареєструвала новий патент, поданий купертінцями ще в 2008 році і має назву "Системи спортивного моніторингу для навушників і гарнітур".

Про це пише 3dnews.ru.

Як повідомляється, представлена технічна документація описує систему, яка здатна відстежувати певні параметри фізичного стану людини.

Також описана в патенті технологія дає можливість управління музичними функціями плеєра за допомогою рухів голови.

Реклама:

Система моніторингу за показаннями життєдіяльності базується на вбудованому в одну або кілька областей гарнітури або навушників біометричному сенсорі. Сам датчик повинен розташовуватися безпосередньо всередині конструкції навушників , зовнішній вигляд яких не повинен помітно відрізнятися від звичних гарнітур, що використовуються в комплекті з пристроями марки Apple.

Принаймні, чекати щось футуристичне і незвичайне за своїм дизайном з яскраво вираженим спортивним ухилом, швидше за все, не варто.

 

Як тільки біометричний датчик контактує з вашою шкірою, коли ви "надягаєте" навушники для прослуховування музики, то він відразу включається в роботу і система буде готова надати відомості про частоту серцебиття  температурі тіла, інтенсивності потовиділення та інших параметрах, характерних при занятті фізичними вправами або спортом.

Носіння подібного пристрою стане відмінним способом моніторингу та ведення статистики життєво важливих свідчень під час тренувань.

Всі дані повинні передаватися або через дротове з'єднання з мобільним пристроєм під управлінням iOS, або через бездротовий інтерфейс Bluetooth.

Особливо актуальним подібний гаджет буде серед молоді, яка намагається поєднати заняття активними видами спорту і отриманням задоволення від улюблених музичних композицій, що підштовхує виробників навіть випускати спеціальні спортивні моделі плеєрів.

 

Повертаючись безпосередньо до самої запатентованої технології, можна додати, що навушники оснащуються акселерометром, який полегшить управління плеєром підключеного пристрою.

Крім того, навушники цілком заслужено отримали назву "розумні" завдяки широким можливостям системи, яка виконає деякі завдання автоматично , засновуючи свої повідомлення на біометричних свідченнях.

Якщо ви перевтомилися, то "розумні навушники" просигналізує вам відповідним текстом і звуком про те, що необхідно зробити паузу або закінчити тренування. Або ж, при важкому у фізичному плані вправі, датчики, визначаючи різко зрослі свідчення параметрів, можуть віддати команду плеєру поставити вашу улюблену пісню, щоб підбадьорити вас.

На хвилі популярності "розумних годин" і регулярно виникають чуток про iWatch, було б доречним припустити про досить вигідному тандемі подібних навушників і гаджета від Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!