Bank of Cyprus оцінює втрати від продажу "української дочки" в 158 мільйони

Неділя, 2 лютого 2014, 14:23

Bank of Cyprus домовився з "Альфа-груп", однієї з найбільших приватних інвестгруп в Росії, про продаж їй збиткового українського бізнесу за 225 мільйонів євро.

Операція відбудеться в кінці першого кварталу, йдеться в повідомленні на сайті найбільшого кіпрського банку, пише "Прайм".

У периметр операції увійдуть Банк Кіпру (Україна), фондування, яке він отримував від Bank of Cyprus, і кредити кіпрського банку українським позичальникам. Bank of Cyprus придбав банк в Україні в 2008 році.

На 30 вересня минулого року активи українського банку становили 245 мільйонів євро, капітал - 70 мільйонів євро.

Реклама:

При цьому продаж бізнесу принесе Bank of Cyprus збиток в 158 мільйонів євро (різниця між отриманим винагородою і чистою балансовою власністю бізнесу і валютних резервів на 44 мільйони євро).

Після закриття угоди банк зробить заяву з точнішою оцінкою фінансового результату продажу. Активи придбає структура "Альфа-групп" - ABH Ukraine Limited . У групи в Україні вже працює дочірній банк.

Bank of Cyprus з березня минулого року проводить масштабну реструктуризацію, виконуючи умови програми підтримки від міжнародних кредиторів. Керівництво кіпрського банку ще влітку говорило, що може продати дочірні структури в Росії і в Україні для скорочення витрат.

"Група вважає це гарною угодою, щоб знизити частку позикових коштів і усунути майбутні потенційні ризики, пов'язані з інвестиціями в Україну, особливо з урахуванням політичної та економічної ситуації в країні", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: