У 2013 році компанії втратили 25 мільярдів через хакерів

Середа, 19 лютого 2014, 14:54

Кількість хакерських атак і розкрадань даних співробітниками становило більше 30% від усіх випадків витоків, а в цілому російські та зарубіжні компанії втратили більше 25 мільярдів доларів.

Про це пише Сybersecurity.ru з посиланням на результати щорічного дослідження витоків інформації.

Загальний збиток від внутрішніх інцидентів інформаційної безпеки зріс на 25% в порівнянні з 2012 роком і склав трохи більше 25 млрд доларів.

Така тенденція зростання витрат від витоків даних вказує на те, що компанії не приділяють захисту інформації належної уваги, внаслідок чого втрачають колосальні суми грошей.

Реклама:

Так, в середньому по світу збиток від однієї витоку становив 32 млн доларів, у той час як в Росії розмір фінансового збитку дещо менше, навіть незважаючи на те, що максимальні втрати від одного інциденту становили більше 4 млрд рублів.

Всього у Росії було зареєстровано 48 інцидентів, більшість з яких отримали широкий розголос у ЗМІ.

"Наведена у звіті оцінка фінансових наслідків є досить консервативною. Реальні збитки від кожного інциденту можуть сильно розрізнятися залежно від конкретних факторів. Наприклад, новина про затримання трьох топ-менеджерів HTC на крадіжці інформації в той же день спровокувала обвал акцій на 6,4%. Враховуючи ринкову капіталізацію корпорації, це вже втрати на мільярди доларів. І в 2013 році таких інцидентів в комерційних організаціях було зареєстровано чимало", - каже Володимир Ульянов, керівник аналітичного центру Zecurion.

Шахрайські схеми, пов'язані з еквайрингом пластикових карт, стають все більш ефективними і дозволяють зловмисникам швидко монетизувати отриману інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: