"Луганськвугілля" Єфремова "натендерило" ще 90 мільйонів

Середа, 19 лютого 2014, 09:28

ДП "Луганськвугілля" за результатами тендеру уклало угоди на придбання гірничого устаткування на 89,52 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, ПП "Портекс" отримає 77,49 млн гривень за кабельну продукцію, ТОВ "Індекспром" - 12,04 млн гривень за конвеєрну стрічку.

Фірма "Портекс" зареєстрована на болгарина Христо Колева, який представляє бізнес-групу голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Власниками фірми "Індекспром" є Наталя Єфремова та Ірина Лещенко.

Реклама:

З моменту заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році було опубліковано дані про державні підряди "Індекспрому" на 2,44 млрд гривень, "Портексу" – на 0,88 млрд гривень.

Також підряди отримували зареєстроване на сина Єфремова Ігоря ТОВ "ДС-8" - 1,46 млрд гривень, та ще дві фірми Колєва: ТОВ "ТД "Краснолуцький машинобудівний завод" - 0,52 млрд гривень, ПП "Консент" - 0,17 млрд гривень.

Окрім цього ТОВ "Луганськнадра" отримало підряди на 0,18 млрд гривень.

Засновниками фірми є депутат Луганської облради від Партії регіонів Юрій Букрєєв та Олександр Осадчий, відомий як директор фірми "Ріел-плюс" Наталії Єфремової та Бадрі Маткави.

До 2008 року до складу засновників "Луганськнадра" входив Юрій Лещенко. Він же нині є засновником ПП "Лінгот", яке отримало підряди на 0,14 млрд гривень. Першим засновником цієї фірми була Юлія Єфремова.

Відтак загальні тендерні здобутки фірм з угрупування Єфремова лише за шість років становлять 5,79 млрд грн. Всі підряди ці фірми отримали від вугледобувних підприємств Луганської і Донецької областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!