Moody's погіршило прогноз зростання ВВП Росії

Вівторок, 18 лютого 2014, 19:42

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує збільшення російської економіки на 1,5-2,5% в нинішньому році і на 2-3% в 2015 році.

Про це йдеться в доповіді "Глобальний макроекономічний прогноз 2014-15", передає "Прайм".

Таким чином, агентство погіршило прогноз в порівнянні з доповіддю в листопаді, коли зростання ВВП в 2014 і 2015 роках очікувався в діапазоні 2,5-3,5% і 3-4% відповідно. За підсумками минулого року економіка РФ додала 1,5%.

"Короткострокові перспективи зростання економіки РФ залишаються слабкими", - вважає Moody's. При цьому проведення Олімпіади не зможе поліпшити картину і стати фактором збільшення зростання.

Реклама:

Що стосується економік країн "групи двадцяти", їх зростання очікується в межах 3-4% в 2014 і 2015 роках. У 2013 році збільшення їх ВВП становило 2,6%.

Розвинені економіки "двадцятки" зафіксують за підсумками поточного року зростання в коридорі 2-3%, економіки що розвиваються - 4,5-5,5%. У майбутньому році темпи збільшення ВВП розвинених країн залишаться в цьому діапазоні, а тих що розвиваються - прискоряться до 5-6%.

Великі ризики для світової економіки, наприклад, дефолт в США і боргова криза в єврозоні, помітно ослабли, у зв'язку з чим невизначеність щодо подальшого зростання скоротилася.

"Багато ризиків зараз мають країнний характер, зокрема, підвищення споживчого податку в Японії, цін на нерухомість у Китаї. Навіть нормалізація монетарної політики в США може надати різний вплив на країни, що розвиваються", - відзначають аналітики Moody's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!