З бюджету виділять майже 7 мільярдів на погашення боргу ТКЕ за газ

Вівторок, 18 лютого 2014, 16:11

У державному бюджеті України на 2014 рік передбачено 6,7 мільярда гривень на погашення заборгованості підприємств теплокомуненерго за різницею в тарифах на газ.

Про це повідомила прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на дані експертів управління економіки систем життєзабезпечення відомства, передає УНІАН.

"Відповідно до закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", на погашення заборгованості з різниці в тарифах передбачені кошти в сумі 6,7 млрд гривень", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що станом на 14 лютого 2014 року профінансовано договорів про проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію на суму 1,65 млрд гривень.

Реклама:

Ці кошти, як зазначили в управлінні, спрямовуються на погашення заборгованості підприємствами теплоенергетики за спожитий природний газ.

Водночас, у Мінрегіоні зазначили, що у всіх регіонах України органи місцевого самоврядування скоригували тарифи на теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних організацій та інших споживачів з урахуванням зниженого рівня ціни природного газу до рівня 268,5 долара тисячу кубометрів.

При цьому у відомстві уточнили, що за даними НАК "Нафтогаз України", в 2013 році підприємства ТКЕ спожили природного газу на суму 21,5 млрд гривень, а рівень розрахунків становив всього 55,8%.

Як повідомлялося, станом на 3 лютого 2014 року заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ становила майже 27 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: