У США з'являться bitcoin-банкомати. Фото

Вівторок, 18 лютого 2014, 12:05

Американці вважають гарною ідеєю створення bitcoin-банкоматів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Її реалізацією займеться компанія Robocoin, яка обіцяє встановити свою техніку в кількох містах Техасу. До США банкомати з кріптовалютою з'явилися в Канаді.

Автоматизовані обмінники будуть встановлені в Остіні та Сіетлі вже в наступному місяці. У них вмонтують сканер, здатний встановити особу клієнта за паспортом або водійських прав.

Реклама:

Це важливо, оскільки bitcoin часто піддається критиці як інструмент для відмивання грошей та інших нелегальних операцій. Саме Robocoin раніше встановила bitcoin-банкомати в канадському Ванкувері.

Компанія стверджує, що добереться і до Європи з Азією.

Цікаво, що котирування bitcoin на різних біржах в даний момент різняться. Навіть серед "доларових bitcoin" є різнобій. На Mt.Gox, яка припинила виплати клієнтам і взагалі перебуває на межі краху, одна монета коштує всього 318 доларів.

 

А ось на Bitstamp за одиницю кріптовалюти доведеться віддати вже 642 долара. Іншими словами, можна говорити про серйозні проблеми у Mt.Gox, але поки не у всієї bitcoin-системи в цілому.

Наприкінці листопада-початку грудня котирування bitcoin досягали 1200 долара. До цього кілька років кріптовалюта мала обмежене поширення і коштувала не більше 200 долара.

Bitcoin існує у вигляді цифрового коду, і жодна держава не контролює емісію, яка відбувається шляхом Майнінг на комп'ютерах, тобто генерується завдяки залученню електронних обчислювальних потужностей.

Нагадаємо, Росія нещодавно оголосила bitcoin поза законом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: