Макеєнко хоче подарувати Ахметову енергооб’єкти на третину мільярда

Вівторок, 18 лютого 2014, 09:25

КМДА планує віддати "Київенерго", 72% акцій якого володіє Рінат Ахметов, енергооб’єкти вартістю щонайменше 360 млн гривень.

Про це пише Ілона Заєць у "Діловій столиці".

Таким чином КМДА планує розрахуватися з "Київенерго"по бартеру за ремонт міських тепломереж.

"Труби залишаться у власності міста. А ми дамо "Київенерго" щось взамін із електроенергетики на таку ж суму, щоб не платити гроші з бюджету", - пояснив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Реклама:

Як повідомили у "Київенерго", КМДА "запропонувала передати компанії розподільчі електричні мережі, які знаходяться у комунальній власності як безхозні або ті, що раніше були на балансі підприємств, що збанкрутували чи були приватизовані, і вони не можуть їх надалі експлуатувати".

За даними "Київенерго" Ахметова цікавить "обмін об’єктами, які "Київенерго" побудувало чи реконструювало у тепловому господарстві столиці, - котельні, ділянки мереж, тощо".

За даними "Київенерго", з 2001 року, тобто з моменту, коли був підписаний договір управління і реформування енергетичного комплексу Києва, компанія вклала в модернізацію і реконструкцію теплових мереж понад 1,4 млрд гривень.

З них 1,04 млрд гривень - це сума, яку компанія зобов’язана була інвестувати у підтримку мереж. Решта 360 млн гривень, за даними "Київенерго", компанія залучила додатково. Саме на цю суму компанія планує обирати об’єкти.

КМДА дати оцінку вже вкладеним у тепломережі інвестиціям "Київенерго" не змогло. Як і оцінити об’єкти, які вона збирається передавати компанії Ахметова.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!