Google закриває найуспішніший український стартап Viewdle

Понеділок, 17 лютого 2014, 20:12

Київський офіс компанії Viewdle закритий, близько 20 українських розробників переїхали на роботу в США.

Про це повідомляє "AIN.UA".

Як наголошується, більшість з них тепер працює в софтверному підрозділі Motorola Mobility. Але деякі найближчим часом перейдуть на роботу в Google  де будуть розробляти рішення для платформи Android.

Ці кілька осіб працюють в підрозділі Motorola ATAP group, який не увійшов до недавньої угоди з купівлі Motorola Mobility між Google і китайською Lenovo, пише видання.

Реклама:

"Компанія Viewdle займалася розвитком технології розпізнавання осіб і відеообробки. В основу стартапу лягли ідеї українських вчених з Кібцентру імені Глушкова. На зорі її історії компанію очолював Єгор Анчишкин", - йдеться в статті.

У вересні 2012 року стало відомо, що корпорація Google купує Viewdle. У зарубіжній пресі писали, що сума угоди становила 40-45 млн доларів. Після поглинання в Google не оголошували ніяких планів з приводу українського стартапу. Як вдалося з'ясувати, незабаром після угоди київський офіс компанії почали готувати до закриття, пише видання.

За словами Дениса Мелентьєва, який очолював український офіс, його контракт з компанією закінчився в жовтні. Саме до цього терміну він повинен був закрити український офіс. Факт закриття офіційно підтвердили в прес-службі компанії Motorola.

"Після злиття основна частина команди переїхала в США, де вони все ще з нами. Всього переїхало близько 20 співробітників - більшість приєдналося до нашої софтверної команди. Ще кілька людей увійшли в ATAP group", - розповіли в прес-службі Motorola.

Як зазначається, незабаром вихідці з Viewdle опиняться в різних компаніях. На початку лютого китайська Lenovo уклала з компанією Google операцію про покупку Motorola Mobility за 3,2 млрд доларів.

За даними The Verge, підрозділ ATAP group не ввійшов до угоди і кілька українців продовжать працювати в Google.

The Verge називає ATAP group "кращою частиною Motorola". У підрозділ входить всього близько сотні людей, які тепер приєднаються до команди розробників платформи Android.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!