Пінчук змінив адвокатів у спорі проти Боголюбова і Коломойського - ЗМІ

Понеділок, 17 лютого 2014, 15:23

Український бізнесмен Віктор Пінчук призначив юридичну фірму Hogan Lovells новим представником його інтересів у судовій справі в Лондоні проти Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського щодо акцій ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат".

Про це пише видання The Lawyer, передає "Інтерфакс-Украіана".

Згідно з повідомленням, компанія White & Case що раніше представляла інтереси Пінчука 31 січня 2014 року позбавлена ​​делегованих їй повноважень через внутрішній конфлікт інтересів.

"Розслідування справи встановило, що White & Case консультувала Боголюбова і Коломойського в США з питань корпоративної реструктуризації та потенційного IPO і одночасно консультувала Пінчука щодо судової справи в Лондоні. Водночас суддя визнав, що порушень конфіденційності клієнтів не було, але не виключив можливий ризик виникнення подібного конфлікту", - вказується в повідомленні.

Реклама:

У повідомленні також наголошується, що Hogan Lovells раніше представляла інтереси казахстанського БТА Банку в судовому спорі проти Мухтара Аблязова. При цьому фірма відсудила у колишнього голови БТА Банку 2,1 млрд доларів.

Як повідомлялося, Пінчук у рамках заявленого в березні 2013 року позову просить суд визнати, що відповідачі тримають акції КЗРК в довірчому управлінні на його користь і вимагає від них передати йому ці акції, а також компенсувати збитки.

Видання The Independent оцінювало ймовірну суму позову в 2 млрд доларів, з яких близько 1 млрд доларів - вартість КЗРК і ще приблизно стільки ж - виплачені дивіденди.

Бізнес інтереси Пінчука представлені в різних галузях, у тому числі в трубно-колісному бізнесі, феросплавах та нафтогазовій галузі. Їх управління об'єднано в інвестиційно-консалтиновій групі EastOne.

Боголюбов і Коломойський - давні ділові партнери та співзасновники групи "Приват", що має інтереси в цілому ряді галузей і контролює найбільший в Україні ПриватБанк.

КЗРК в 2013 році збільшив випуск товарної залізної руди підземного видобутку на 2,9% в порівнянні з 2012 роком - до 5,718 млн тонн.

Підприємство в основному реалізує продукцію Єнакіївському метзаводу і Маріупольському меткомбінату імені Ілліча. КЗРК в даний час керують на партнерських засадах група "Метінвест" і група "Приват". Компанії Starmill Limited належить 99,88% його акцій.

Його чистий прибуток в 2012 році скоротився на 57,2% - до 772,16 млн гривень, а чистий дохід впав на 23,4% - до 3,57 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: