Золото подорожчало до максимуму за 3 місяці

Понеділок, 17 лютого 2014, 14:18

Вартість золота зросла до найвищого рівня більш ніж за три місяці, оскільки попит на безпечні активи зріс на спекуляціях про те, що відновлення економіки США сповільниться.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Вартість дорогоцінного металу зросла на 0,9% до 1330,03 долара за тройську унцію, що стало найвищим рівнем з 31 жовтня минулого року.

Зараз золото торгується на рівні 1324,26 долара. Минулого тижня ціни зросли на 4,1%, і це найсильніший тижневе зростання з 16 серпня.

Реклама:

Всього в 2014 році дорогоцінний метал подорожчав на 10% на тлі зростаючого попиту на монети та зливки, у зв'язку з тим що ознаки більш слабкого зростання в США, ніж очікувалося, збільшили апетит інвесторів до захисних активів.

Мільярдер Джон Полсон зберіг свої позиції в золоті без змін в IV кварталі, в той час як хедж-фонди збільшили позиції до тримісячного максимуму.

Активи в SPDR Gold Trust, найбільшому біржовому фонді, зростають третій тиждень поспіль, і це найтриваліше зростання із серпня.

Торік вартість дорогоцінних металів падала найбільшими темпами з 1981 року, оскільки інвестори втратили віру в метал як на засіб заощадження. У 2013 році активи в золотих біржових фондах скоротилися вперше з 2003 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: