Доходи від інтернет-послуг зросли на 5%

Понеділок, 17 лютого 2014, 13:41

За результатами минулого року доходи від надання інтернет-послуг в Україні збільшилися на 5% порівняно з 2012 роком.

Про це йдеться у повідомленні Державній службі статистики, опублікованому на урядовому порталі.

Загальний дохід становить 4,9 млрд гривень, із них 3,2 млрд гривень - це послуги для населення.

Загалом за результатами 2013 року українцям було надано послуг з інформації та зв'язку на суму понад 20,2 млрд гривень.

Реклама:

Голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко звернув увагу на те, що у 2013 році динаміка зростання доходів від надання інтернет-послуг у відсотковому вимірі дещо знизилася, ніж, наприклад, у 2012 р (тоді цей показник дорівнював 9,7%), чи у 2011 (12%).

Так, за результатами 2012 року загальний дохід від надання інтернет-послуг в Україні становив майже 4,67 млрд грн, із них 2,9 млрд грн - послуги для населення, а за результатами 2011 р - 4,2 млрд грн і 2,6 млрд грн відповідно.

"Загалом, доходи від надання інтернет-послуг у минулому році зросли, але якщо проаналізувати ситуацію, співставити динаміку зростання доходів з минулими роками, то побачимо, що тенденція знизилася. Для повного розуміння ситуації на ринку інтернет-послуг, ці дані повинні стати для фахівців ринку предметом ґрунтовного аналізу", - зазначив Семиноженко.

Така ситуація може, зокрема, свідчити про зниження вартості інтернет-послуг для населення.

Оскільки питання розширення аудиторії інтернет-користувачів залишається доволі актуальним, компанії ринку працюють над привабливістю і доступністю послуг всесвітньої мережі.

Голова Держінфорнауки нагадав, що за даними соціологів станом вересень 2013 року Україна стала країною, у якій половина (49,8%) дорослого населення користується Інтернетом.

І збільшення числа користувачів продовжується високими темпами: так, протягом лютого 2012 року - вересня 2013 року їхня кількість зросла на 16%, що трохи поступається рекордному стрибку у 34% за період з березня 2011 року по лютий 2012 року.

За словами Голови Держінформнауки, зростання кількості користувачів інтернету стимулює також збільшення попиту на інформаційні технології та програмне забезпечення.

Слід зазначити, що впродовж трьох кварталів минулого року українські підприємства експортували комп’ютерних та інформаційних послуг на суму 764,2 млн дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: