Пивовари знизили виробництво на 14%

Понеділок, 17 лютого 2014, 11:14

Виробництво пива в Україні в січні 2014 скоротилося на безпрецедентні 14%.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, у січні було вироблено всього 12,1 млн дал пива, що на 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

"У нас ніколи не було такого безпрецедентного падіння в січні", - заявила генеральний директор об'єднання Галина Коренькова.

Реклама:

За її словами, таким чином галузь відреагувала на зниження купівельної спроможності населення і необдуману акцизну політику в 2013 році.

Обсяги випуску скоротили практично всі пивоварні підприємства, деякі готові припинити виробництво повністю або частково, якщо ринкові умови до літа не зміняться, йдеться в повідомленні агентства.

У минулому році виробництво пива скоротилося на 8%, до 276 млн дал, що стало найгіршим показником галузі з 2008 року. Споживання пива на душу населення в 2013 році склало 56 л, в порівнянні з 68 л роком раніше.

В "Укрпиві" також відзначають зростання імпорту як у грошовому, так і в натуральному вираженні.

Прес-секретар компанії "Оболонь" Оксана Пирожок вважає, що падіння в січні викликано сезонним зниженням виробництва, а стагнація - холодною погодою.

"Цей місяць для галузі непоказовий. Звичайно компанії в цей час проводять ремонт і розпродають запаси", - говорить виконавчий директор групи компаній "Перша приватна броварня" Юрій Трофименко.

У Efes Ukraine відзначають, що січень був успішним для компанії.

За словами директора з корпоративних зв'язків компанії Валентина Бойніцького, в січні минулого року у них спостерігалося зростання виробництва на 26%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: