Google придбала ізраїльський стартап SlickLogin

Понеділок, 17 лютого 2014, 09:21

Компанія Google придбала стартап SlickLogin через п'ять місяців після його першої появи на публіці під час конференції TechCrunch Disrupt.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Підтвердженням покупки стало повідомлення на офіційному сайті, згідно з яким команда ізраїльського стартапу перейде працювати в Google, а їх розробки будуть намагатися "зробити інтернет безпечніше для всіх користувачів".

Вартість і деталі угоди поки не розголошуються. Згідно порталу Geektime операція оцінюється в "декілька мільйонів".

Реклама:

SlickLogin являє собою систему аутентифікації користувачів за допомогою звукового сигналу.

Подібний метод може бути використаний або як заміна традиційному способу введення пароля з клавіатури, або у складі двофакторної аутентифікації.

Щоб ідентифікувати користувача, веб-сайт, на якому проводиться аутентифікація, видає спеціально згенерований унікальний звуковий сигнал через колонки комп'ютера.

Додаток на смартфоні зчитує звук, аналізує і відсилає інформацію назад на сервер, підтверджуючи, що одержувач звуку і його відправник - це один і той же чоловік. Ну, або той, хто зміг роздобути смартфон:). Зараз технологія знаходиться в стадії закритої бета-версії.

SlickLogin застосовує пакет протоколів, наявних в сучасних смартфонах, включаючи Wi -Fi, Bluetooth, NFC, GPS і візуальні маркери. Вперше про новий продукт SlickLogin стало відомо у вересні 2013, коли він пройшов успішне закрите тестування на форумі Disrupt SF 2013.

На своєму сайті засновники SlickLogin написали: "Сьогодні ми стаємо частиною Google - корпорації, що розділяє наше переконання в тому, що процес авторизації повинен бути легким, а верифікація користувача ефективною. Google вперше запропонувала двоступеневу процедуру верифікації і розробляє методи, що дозволяють зробити інтернет безпечнішим. Ми раді стати частиною цих зусиль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!