"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Богдан" призупинив роботу дев'яти компаній

Понеділок, 17 лютого 2014, 08:59

14 лютого дилерська мережа корпорації "Богдан" призупинила діяльність своїх компаній в дев'яти областях України.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Власники дилерської мережі "Богдан-Авто", що входить до складу корпорації "Богдан", призупинили діяльність компаній в дев'яти областях України з можливою подальшою ліквідацією.

"Якщо тиск (контролюючих органів) не припиниться, будуть закриті і інші компанії сервісно-збутової мережі, а також виробничі підприємства", - сказано в заяві корпорації.

Реклама:

У структуру "Богдан-Авто" входить 30 дилерських центрів, які займаються продажем і сервісним обслуговуванням автомобілів Bogdan, Subaru, Great Wall, Hyundai, Lada, Lifan, UZ Daewoo, JAC  Truck&Bus.

Компанії, діяльність яких була призупинена, розташовані в Запоріжжі, Кіровограді, Дніпропетровську, Кременчуці, Сумах, Тернополі, Житомирі, Черкасах та Вінниці.

"Дев'ять закритих компаній - це 30% дилерської мережі "Богдан" за кількістю відділень в Україні", - зазначає старший аналітик ІГ "АРТ-Капітал" Олексій Андрейченко.

Він додає, що розвинена дилерська мережа є істотною перевагою компанії перед іноземними партнерами.

"Закриття відділень може привести до перегляду умов співробітництва, зокрема, з китайським виробником JAC", - пояснює Андрейченко.

Нагадаємо, корпорація "Богдан" звернулася до президента, генерального прокурора та виконуючому обов'язки глави уряду із закликом припинити тиск контролюючих та фіскальних органів.

У повідомленні говориться, що з липня по листопад 2013 Міністерство доходів і зборів провело на підприємстві 13 позапланових і три планові перевірки, в ході яких здійснювалися "шаблонні донарахування і відкривалися кримінальні виробництва".

Джерело видання, знайоме з ситуацією, повідомило, що у компанії вимагають податкові донарахування більш ніж на 45 млн гривень.

У Міндоходів звинувачення в тиску заперечують.

"Підприємства були включені в плановий графік перевірок відповідно до норм Податкового кодексу, в ході яких було виявлено порушення податкового законодавства. Нині одна компанія погодилася із сумою донарахувань, по решті йдуть судові процеси", - повідомили в прес-службі Міндоходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: