Moody's поліпшило прогноз за рейтингом Італії

Неділя, 16 лютого 2014, 13:41

Міжнародне рейтингове агентство Moodys Investors Service зберегло рейтинг держоблігацій Італії на рівні "Baa2", поліпшивши прогноз з негативного на стабільний.

Про це пишуть "РИА новости" з посиланням на агентство Франс Прес.

Незважаючи на те що борговий тягар уряду Італії - другий за розміром в єврозоні після Греції, аналітики Moodys вважають, що в 2014 році він досягне піку і зберігатиметься на цьому рівні, в той час як економіка почне зростати.

Вони також відзначають, що влада країни зберігає витрати на обслуговування держборгу на прийнятному рівні в 13% від доходів скарбниці.

Реклама:

Крім того, агентство вказує на зниження ризику потенційних зобов'язань уряду, таких як рекапіталізація банківської системи.

Оновлення рейтингу Італії не пов'язане з черговою урядовою кризою, оскільки було заплановано кілька тижнів тому. У п'ятницю прем'єр Італії Енріко Летта пішов у відставку, президент Джорджо Наполітано почав консультації зі спікерами обох палат парламенту про створення нового уряду.

Як очікується, після консультацій президент повинен доручити формування нового, вже третього за рік уряду лідеру провідної партії країни - Демократичної партії Маттео Ренці. Зараз 39-річний політик розглядається як єдиний претендент на пост прем'єра.

"Сьогоднішня відставка прем'єр-міністра Енріко Летте і очікування, що Маттео Ренці очолить новий уряд, не змінюють прогнозів Moodys в цьому відношенні", - йдеться в повідомленні агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: