Ревізори знайшли на Миколаївському авіазаводі 5,5 мільйона розтрат

Субота, 15 лютого 2014, 12:08

Держфінінспекція виявила порушення, що призвели до розтрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 5,5 млн гривень під час ревізій фінансово-господарської діяльності державного підприємства "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" та його структурних підрозділів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держфінінспекції в Миколаївській області, пишуть "Українські новини".

Ревізією виявлено перерахування коштів для закупівлі запчастин приватному підприємству, яким не підтверджено здійснення господарських операцій з їх поставки на "НАРП", що призвело до збитків на суму 2,4 млн гривень.

У результаті проведення оплати без обліку робочого часу і вартості однієї години робочого часу, "НАРП " надмірно сплатив фізичній особі кошти в сумі 0,58 млн гривень.

Реклама:

Незабезпечення якісного та повного виконання робіт з відновлення літака Іл- 76ТД, передбачених умовами договору з ДП "Українська авіаційна транспортна компанія", призвело до втрати доходів підприємства на суму 1,9 млн гривень.

Порушуючи чинне законодавство, підприємством списано з обліку дебіторську заборгованість на суму 82,5 тис гривень за відсутності документів, що підтверджують обгрунтованість проведеної господарської операції.

Також ревізія виявила порушення витрат з оплати аудиторських послуг і витрат на благодійну допомогу, завищення вартості активів, завищення підрядниками обсягів та вартості ремонтних робіт та інше.

За допущені порушення 19 посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності, керівнику підприємства направлено вимогу про усунення порушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!