Сікорські нагадав Лаврову про бойкот українських товарів

П'ятниця, 14 лютого 2014, 19:20

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські відповів на звинувачення глави МЗС Росії Сергія Лаврова, нагадавши йому про бойкот українських товарів з боку Москви.

Про це він заявив в ефірі Польського радіо.

"Наскільки я знаю, міністр Лавров пропонує не втручатися у внутрішні справи України, дозволити їй самій зробити вибір. Погоджуємося з цим, але вважаємо, що більшим втручанням є бойкот українських товарів, ніж проведення переговорів", - заявив Сікорські.

Він визнав, що його непокоїть націоналістична риторика деяких українських політиків, але одночасно зауважив, що такі погляди поділяє меншість українців.

Реклама:

На думку глави польського МЗС, головне для України зараз це модернізація економіки. "Нереформованій економіці не допоможуть навіть найбільші вливання грошей", - наголосив Сікорський.

За словами дипломата, ЄС підтримує Київ, шукаючи нових ринків збуту для української продукції та розробляючи нові засади контактів, аби капітал приходив до України, а не тікав звідти.

У п'ятницю, 14 лютого, глава МЗС Росії Сергій Лавров вкотре звинуватив ЄС і США у втручанні у внутрішні справи України і створенні навколо неї сфери впливу.

"Мені здається не цілком коректним, не цілком ввічливим, кажучи про свободу вибору , щодня направляти якихось емісарів. Без запрошення вони прибувають до Києва і переконують Київ зробити той виборів, який просувають ЄС і США", - заявив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!