"Укргазвидобування" відкрило нове нафтогазове родовище

П'ятниця, 14 лютого 2014, 17:00

За результатами геологорозвідувальних  робіт на нафту і газ в Луганській області в 2014 році ПАТ "Укргазвидобування" відкрило нове Ольшичне нафтогазове родовище.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Як зазначається, в 2013 році в межах підготовленої сейсморозвідувальними роботами Придніпровської ГРЕ Ольшичної структури  була пробурена пошукова свердловина №1 проектною глибиною 3 тисячі метрів і проектним горизонтом РR - породи кристалічного фундаменту.

Свердловина успішно пробурена до глибини вибою 2,9 тисяч метрів та розкрила проектний горизонт - відклади кристалічного фундаменту.

Реклама:

"При випробуванні свердловини отримано приплив нафти розрахунковим дебітом 2 т/д при середньомісячному рівні приблизно 2150 м. Густина нафти  0,85 г/см3. Дослідження свердловини продовжуються. В її розрізі виділено до випробування ще 4 перспективних горизонти", - йдеться в повідомленні.

За оцінкою фахівців Українського науково-дослідного інституту природних газів перспективні ресурси вуглеводнів блоку, що розвідується свердловиною № 1, складають близько 500 тисяч тонн умовного палива. Після завершення випробування свердловини планується проведення дослідно-промислової розробки родовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: