Російські банки не збираються йти з українського ринку

П'ятниця, 14 лютого 2014, 16:14

Найбільші російські банки, представлені на ринку України, - "Сбербанк Росії" і "Промінвестбанк" називають український ринок одним з найважливіших і спростовують інформацію про наміри його покинути.

Про це повідомили прес-служби банків, коментуючи інформацію, що з'явилася у ряді ЗМІ, про наміри російських інвесторів обмежити свої вкладення в економіку України, пише УНІАН.

"Ми дуже уважно стежимо за ситуацією в Україні. Для нас це один з найважливіших ринків", - наводяться в повідомленні "Ощадбанку Росії" слова президента, голови правління Германа Грефа.

За його словами, "Сбербанк Росії" прийшов в Україну не на один день, тому для нього важливі довгострокові відносини з клієнтами і партнерами.

Реклама:

"Ми і надалі будемо відслідковувати розвиток подій на ринку і в разі необхідності вживатимемо заходів для підтримки нашого дочірнього банку в Україні. Проте, ми впевнені в благополучному майбутньому країни", - додав він.

У свою чергу, "Промінвестбанк" назвав висловлені в ЗМІ припущення про вихід російського капіталу з українського ринку "абсурдними і безпідставними".

"Промінвестбанк" за підтримки основного акціонера - державної корпорації "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності" - має намір продовжувати свою діяльність на ринку України", - йдеться в повідомленні банку.

Також наголошується, що банк не має наміру змінювати свою довгострокову стратегію, в тому числі щодо роботи в Україні.

Як повідомлялося, чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в 2013 році становив 2,860 млрд доларів, що в два рази менше показника 2012 року в 6,013 млрд доларів.

Росія відноситься до одного з найбільших інвесторів України, на її частку припадає 4,287 млрд доларів, або 7,37% загального обсягу прямих інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!