У світі очікується рекордне споживання нафти

Четвер, 13 лютого 2014, 20:15

Споживання нафти в 2014 році в світі зросте на 1,4%, досягнувши рекордного значення в 92,6 мільйона барелів на добу.

Про це йдеться в звіті Міжнародного енергетичного агентства, пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, запаси нафти в країнах з розвиненою економікою в четвертому кварталі впали до мінімального рівня з 1999 року через сильний попит в США та інших розвинених країнах.

"Ринок нафти дуже далекий від перенасичення, довелося активно використовувати запаси, для того щоб задовольнити несподівано високий попит", - йдеться у звіті.

Реклама:

Також наголошується, що перенасичення виглядає все більш примарним. Сильний попит в США, ймовірно, частково відображає структурну відповідь на хорошу пропозицію всередині країни на тлі зростання видобутку сланцевої нафти, що знижує витрати для промислових галузей.

Оцінка споживання нафти в світі на 2014 рік на 120 тисяч барелів вище минулого прогнозу, оскільки сильне зростання попиту в розвинених країнах компенсує зниження в країнах, що розвиваються.

Країнам ОПЕК, які забезпечують близько 40% світових поставок нафти, необхідно буде збільшити виробництво, незважаючи на те, що вже зараз обсяг видобутку більше обсягу попиту, так як необхідно заповнити запаси.

У середньому в цьому році 12 країнам ОПЕК необхідно буде добувати 29,6 млн барелів на добу. У січні обсяг виробництва становив 29,99 млн барелів на добу завдяки відновленню поставок з Лівії.

Втрати в Лівії, де виробництво раніше скоротилося на 1 млн барелів у другій половині року, а також ситуація в Іраку, внесли свій внесок у скорочення запасів нафти.

Запаси нафти і нафтопродуктів в розвинених країнах скоротилися в грудні на 56,8 млн барелів до 2,6 млрд барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!